ANASAYFA BİZE YAZIN YASAL UYARI SİTE HARİTASI
git!
» Haberler
» 2008 Haberler
» 2007 Haberler
» 2006 Haberler
» 2005 Haberler
» 2004 Haberler
» Duyurular
» Haberler&Duyurular
» Pipelife Tüm Koçtaş Mağazalarında
» Etkinlikler
» Aquatherm Almaty-Kazakistan Fuarı
» Ortadoğu Tarım Fuarı
» Arılı Tarım Tesisat Ailesi 2008 Antalya
» Big5 2007 Dubai Fuarındaydık
» Arılı Tarım Ailesi 2007 İstanbul
» Pipelife Sodex Antalya 2006 Fuarında
» Ürün Tanıtımı
» PEXLIFE OXY-STOP,EVOH PE-Xb
» PPRC Boru Tamir Takımı
» Türkiyede bir ilk daha...
» Kılıflı PEX-b Boru
» Yeni PPRC Ürünler
» Haberler 2008 Resimleri

 

ANASAYFAHaberler&Duyurular
PEXLIFE OXY-STOP,EVOH PE-Xb


  • PEXLIFE OXY-STOP BORU SAYESİNDE ;
    - Dış ortam ile borunun içi arasında herhangi bir oksijen transferi oluşmaz..
    - Isıtma sisteminin korozyona uğramasını engelleyerek ömrünü uzatır.
    - Oksijenin plastik boru malzemesi üzerindeki olmussuz etkisini azaltarak plastik borunun ömrünü uzatır.
    - 180°C'lik erime noktasına sahiptir;erimez bozulmaz.
    - Isıtma sisteminde dolaşan suyun akıcılığı azalmaz,ısıtma sistemi daha az zorlanıp daha verimli çalışır.
    - Oksijen bariyer tabakası,pex borunun esnekliğine olumsuz etki yapmaz.
    - Düşük maliyetlidir..
    OKSIJEN BARİYERLİ BORU EVOH PEXLIFE OXY-STOP.
    Plastiklerim metallerden farklı olan özellikleri,geçirgenlik göstermeleridir.Günümüzde sıhhi tesisat ve ısıtma sistemlerinde yoğun olarak kullanılmakta olan plastiğin bu özelliği,sistemler açısından bazı sakıncaları da beraberinde getirmektedir.Yüksek ısıtma sistemlerinde kullanılan plastik borular,havada bulunan oksijen moleküllerinin boru et kalınlığı boyunca ilerleyerek borunun içine nüfuz etmesine engel olamazlar.Oksijen molekülleri boru içinden geçerek suya karışır ve eğer suyun dolaştığı sistemde çelik boru,çelik pompa ve çelik ısıtıcılar var ise bu oksijen molekülleri metalik yüzeylere tutunarak korozyona enden olurlar.Önce akışın az olduğu ölü noktalarda başlayan korozyon,daha sonra tüm metalik yüzeylere yayılarak metalik aksamın tamamen çürümesine neden olur.İçinde 40°C sıcak suyun dolaştığı 30m.uzunluğundaki tipik bir plastik boru sisteminde bir yılda 1 m3 suya geçen oksijenin miktarı 50 gr.civarındadır.
    Bilinen bu olumsuzluğa rağmen ülkemizde 1970'lerden bugüne,bu konu ile ilgili gerekli önlemler maalesef alınamamıştır.Ancak günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte plastik boru sektöründeki bu problemin önüne geçilmiş EVOH (ethylene vynil alcohol) yöntemi ile artık bu sıkıntı ortadan kaldırılmıştır.Boruya kaplanan oksijen geçirmez bir kılıf sayesinde oksijenin boru et kalınlığından geçerek içindeki suya karışımı engellenmiştir.
    PIPELIFE olarak üretimine başladığımız PEXLIFE OXY-STOP,EVOH PE-Xb boruları üç tabakalı bir boru olup,en dış yüzeyindeki oksijen bariyer tabakası bir yapıştırıcı ile iç taraftaki PEX boruya sağlam bir şekilde tutturulmuştur.Bu sayede üç tabakadan oluşan ancak tek bir tabaka gibi görünen farklı bir boru elde edilmiştir.Bu şekilde elde edilen kompozit boru hem EVOH,hem de yapıştırıcı tabakarı borunun dış yüzeyinde bulunduğundan,borunun basınç performansında bir kayba neden olmamaktadır.












  • » Sayfayı Yazdırmak İçin Tıklayınız...



    Şeyhli Köyü.Sanayi Cad.No:15 Kurtköy - Pendik
    34906 - Istanbul

    tel: +90 0216 3783620
    fax: +90 0216 3783627

    » pipelife@pipelife.com.tr